Amess Street

Amess Street

Amess Street

Project details

Type
Residential

Builder
Fido Projects

Year
2012

 

Photos
Foomann

 

The house has been home to the client since her birth. A previous renovation was completed in the 1970s by the client’s father who used many reclaimed pieces, mostly from decommissioned trains and stations, and hand built the kitchen.

The renovation features a number of twice-reclaimed items including stained glass french doors to the pantry, double hung timber window and pendant lights, plus recycled bricks and bowling alley timber used for the dining table and stair.

Seeking longevity underpinned our selection of robust materials with timeless natural colourings. The recycled red bricks and honed granite benchtop were chosen to provide exceedingly hard-wearing surfaces. The bamboo board is durable with good environmental credentials with a finish that will help mask dents and scratches.

 

The house contains elements reclaimed from the exisiting home – many which were originally found on a decommissioned train in the 1970s.

 

Recycled reds mitigate the distinction between old and new.

Previous project

Next project